Surdeigsbrød uten gjær har en unik smak, spesielt når det bakes i en steinovn som gir en sprø skorpe. Den naturlige syrligheten fra surdeigen kan også være gunstig for fordøyelsen. Det kan være bra for magen og for de med diabetes. Surdeigsbrød har ofte en lavere glykemisk indeks sammenlignet med vanlig brød, noe som kan bidra til å holde blodsukkernivået mer stabilt. Brødet kan fryses veldig godt! Det er en flott måte å forlenge holdbarheten på. For best resultat, pakk brødet godt inn i plastfolie eller en frysepose for å unngå frostskader. Når du er klar til å bruke det, kan du tine det i romtemperatur eller varme det opp i ovnen.
glutenholdig korn (hvete, rug, bygg, uspesifisert korn) Kan inneholde spor av: glutenholdig korn (havre, spelt, khorasanhvete), egg, soya, melk, sennep
vann, hvete, hvetemel, rugmalt,, hvete surdeig, hvetesurdeig, maltmel, salt, byggmaltekstrakt
pr 100gr Energi 813 kJ / 192 kcal Fett 1,9 g - hvorav mettet fett 0,4 g Karbohydrater 35 g - hvorav sukkerarter 0,9 g Protein 8,6 g Salt 1,2 g